Recept mosterd
Recept om zelf mosterd te maken.
- Koop een pot ongezoete augurken bij Slagerij van der Geer(vrij van suiker en zoetstoffen)
- eet de pot met smaak leeg(wel een schone vork gebruiken elke keer! ivm schimmel)
- neem van het sap(=azijn) incl. de kruiden van de augurken(= ca. 280 ml)
- week hierin ca. 130 gram mosterdzaadjes(ook van Slagerij van der Geer)gedurende 2 dagen in de koelkast
- doe het hele mengsel(dus sap en mosterdzaad) in de keukenmachine met cuttermesjes en laat ca. 3-5 min cutteren(hoe langer hoe fijner de mosterd wordt)
kan evt. ook met de staafmixer gepureerd worden.
- schep daarna in een schoon glazen potje en laat min. 1 week rijpen in de koelkast
- en klaar is uw mosterd!Bewaar ze in de koelkast; ca. 6 maanden houdbaar
- varieer met de samenstelling van 2 soorten mosterdzaadjes;geel en/of bruin. Bruine zijn het pittigst.
- voeg evt. naar smaak curcuma,dille,honing ed toe tijdens het weken.
Contact
Bezoekadres:
Dr S de Bruineplein 9
3904 CX Veenendaal
info@slagerijvandergeer.nl
0318-525391
06-13869993